Het Bossche Jeugdparlement 2021

 

Het Bossche Jeugdparlement 2021

Meer aandacht voor seksuele diversiteit, betere verkeersveiligheid en stilstaan bij eenzame jongeren en ouderen. In het Bossche Jeugdparlement presenteerden vrijdag 12 november middelbare scholieren welke thema's volgens hen meer aandacht verdienen.

Dit allemaal vond plaats in de prachtige, nieuwe raadszaal van ’s-Hertogenbosch. Maar liefst 43 jeugdige parlementsleden vanuit het Stedelijk Gymnasium, de Bossche Vakschool, Ds. Pierson College, Sint Janslyceum, Yuverta én het Van Maerlant namen plaats in de raadszaal om hun pitch te presenteren.

Na stemming zijn uit zes van deze gepitchte thema’s commissies geformeerd: zwerfafval en afvalscheiding; gebruik en gevaren van lachgas; eenzaamheid onder ouderen, eenzaamheid onder jongeren, LHBTQI+ en online privacy. De komende weken gaan de leerlingen van de verschillende scholen aan de slag om de ingebrachte thema's aan te pakken. En al tijdens het parlement maakten wethouder Ufuk Kâhya en plaatsvervangend burgemeester Jean Wiertz bekend dat deze thema's passen bij winnende thema's of al punt van actie zijn binnen het gemeentelijk beleid.

Uiteraard was het Medialeerpark ook aanwezig om deze en andere pitches mooi in beeld te brengen. Benieuwd? Bekijk onderstaande video voor het eindresultaat!

Met dank aan de organisatie van het Bossche Jeugdparlement (https://www.bosschejeugdparlement.nl) & de filmcrew van Van Maerlant (www.vanmaerlant.nl)

 

Bekijk hier de promo video!

 

 

Bekijk hier de volledige film!